Halasi Waldorf Egyesület

2022. október 5. szerda
Aurél, Galina

Holnap
Brúnó, Renáta
napja lesz.

Rudolf Steiner: Léleknaptár

"27. Egy sejtelmes vágy arra késztet, hogy lényem mélyére hatoljak, Önmagamat szemlélve találjak rá e vágyra a nyári Nap ajándékára, mely csíraként melengetőn él lelki erőm ösztönzőjeként az őszi hangulatban."

Üdvözöljük a Halasi Waldorf Egyesület honlapján!

A Waldorf óvodák, iskolák és képzések – az egyházi intézményeken kívül – a legnagyobb intézményszámmal, gyermek- és pedagóguslétszámmal rendelkező, nem állami, nem önkormányzati köznevelési hálózatot alkotják hazánkban. A Waldorf-pedagógia az egyetlen reformpedagógiai irányzat, amely az utóbbi két évtizedben országos hálózatot alakított ki. A hálózatot – civil egyesületként – a Magyar Waldorf Szövetség fogja össze.


Hazánkban ma több mint harminc településen működik Waldorf óvoda és iskola, melyet egytől egyig szülők hívtak életre.


A kiskunhalasi Waldorf szülői kezdeményezés, a fentiekhez csatlakozandó, intézményalapító munkát indított 2015. őszén, hogy útnak induljon egy Waldorf iskola és a későbbiekben Waldorf óvoda Kiskunhalason. Ezt elősegítendő 2016. februárjában 31 taggal megalakult a Halasi Waldorf Egyesület.


Egyesületünk célja volt egy Waldorf óvoda és iskola létrehozása, amely a térség kiemelkedő és vonzó intézménye lehet, ahol a pedagógiai szemlélet teljes mértékben tekintetbe veszi az életkori sajátosságokat és az adott korhoz tartozó fejlődési törvényszerűségeket. Az intézmény létrehozásán túl fontos számunkra a családi védőháló, a természet közeli élet, az egészséges táplálkozás és a jó szülői közösség kialakítása. Ezért szülői esteket, játszóházat és iskola illetve óvodalátogatásokat szervezünk a Waldorf szellemiség jegyében.


E munka gyümölcseként 2018 szeptemberétől működik a Borostyán Waldorf Iskola (www.borostyanwaldorf.hu) Kunfehértón.
Iskolánkba folyamatosan várjuk az új családok jelentkezését, a már működő osztályokba is az átjelentkezés folyamatos.
Aki komoly szándékot és némi elkötelezettséget érez aziránt, hogy közösen létrehozzunk egy Waldorf óvodát is, és részt venne a munkában (ötletekkel, kitelepülésen személyes segítséggel, információkkal, stb.), csatlakozhat munkacsoportjainkhoz. Örömmel várjuk a jelentkezéseket!